Tips og triks

Ny i Bergen? Fortvil ikke, her er noen tips og triks.

 

Ikke lei usett

 

Husleie: Leien skal fastsettes til et bestemt beløp. Undersøk om utgifter som strøm og internett inngår i leien eller om du må betale dette utenom.

 

Visning:Gå alltid på visning før du skriver under en kontrakt slik at du vet hva du får. Leietaker har undersøkelsesplikt, noe som vil si at dersom du inngår en avtale uten å bemerke feil og mangler som du burde ha sett på visning, anses du i utgangspunktet for å ha akseptert forholdene.

 

Ta gjerne bilder av det som er ødelagt og slitt før du flytter inn, slik at utleier ikke kan kreve erstatning fra deg for dette senere.

 

Transport i Bergen: Det er relativt enkelt å komme seg rundt i Bergen med kollektivtransport, her er det både buss og bybane. Informasjon om rutetider og holdeplasser finner du på www.skyss.no.

 

Dersom det er vanskelig å finne et sted å bo, kan du legge inn en annonse på eksempelvis hybel.no og/eller finn.no, under ”ønskes leid”, hvor du presenterer deg selv og forteller at du ønsker å leie en leilighet. På denne måten kan utleier ta kontakt med nettopp deg.

 

Det finnes alltid andre husrom. Dersom utleier, husrommet eller husleieavtalen virker suspekt, takk høflig nei og finn et annet sted å bo