Boligguiden i Bergen

Boligguiden gir en god oversikt over de ulike områdene i Bergen og hvor utdanningsinstitusjonene holder til. Nedenfor ser du et kart over de ulike bydelene. Du kan også finne boligtips ut fra lærestedet ditt eller se i bydelsguiden.

 

Boligtips etter lærested

Vet du hvor du skal studere? Hopp rett til ditt studiested på listen og få noen kjappe tips om hvor det er lurt å bo. Du finner også omtrentlige sykkel- og gangtider. Er du helt ukjent i Bergen er det lurt å lese Bydelsguiden først.

 

Kart over bydelene

Dette kartet gir en god oversikt over de ulike bydelene i Bergen og hvor utdanningsinstitusjonene holder til.

Trykk på bilde for større versjon

Noen ord om sentrum

Uansett hvor du skal studere, er det relativt greit å bo i sentrum. Her ligger alt av velferdstilbud, kulturtilbud, studentsteder, treningssenter og andre ting. De fleste lærestedene ligger innen 15-30 minutters gange, eventuelt en kort sykkeltur. De som ligger litt lenger ute (NHH, Lærerskolen og helsefagene ved UiB) har gode bussforbindelser. Bergen har også den fordelen at naturen og fjellene bare er en kort sykkel- eller spasertur unna, selv om du bor i sentrum.

Ulempen med dette er selvsagt at alle vil bo i sentrum, noe som fører til at markedet er presset og prisen er høy. Selv for vanlige rom i kollektiv kan du komme opp i over fire tusen kroner i måneden. En del hybler er ikke noe særlig mer enn et kott eller en loftsbod. Noen huseiere utnytter det at folk vil bo i sentrum til å få folk til å signere på mangelfulle kontrakter. Et tips er å lese nøye gjennom kontrakten og ikke leie usett. Du kan spare mange hundrelapper i måneden og få flere ekstra kvadratmeter ved å flytte et par-tre kilometer ut av bykjernen. Når det er sagt bor det tusenvis av studenter i sentrum, og de fleste stortrives med det. Det er også mulig å få kollektivrom i sentrum til ned mot tre tusen kroner. Får du noe til tre tusen kroner eller under, er du veldig heldig!

Når vi videre snakker om avstander til sentrum, er de beregnet fra Torgallmenningen (og merk at disse er omtrentlige).

Universitetet i Bergen

Generelt

UiB har en unik campus på den måten at nesten hele universitetet ligger midt i sentrum, spredt utover området kjent som Nygårdshøyden. Unntaket er Det medisinsk-odontologiske fakultet, som ligger ved Haukeland.

 

Så kompakt som Bergen sentrum er, blir det svært små forskjeller i avstand uansett hvilket fakultet du går på. Du kan gå Nygårdshøyden på langs på litt over ti minutter. Hele sentrum er innen rusleavstand. Gyldenpris/Damsgård på andre siden av Puddefjorden er 15-20 minutters gåtur unna (her må du riktignok krysse Puddefjordsbroen, noe som kan tære på humøret på kalde vintermorgener med regnet piskende i ansiktet). Det samme gjelder for Indre Sandviken/Skuteviken.

 

Vi tar likevel med noen betraktninger om de enkelte fakultetene for deg som er ute etter å spare flest mulig minutter om morgenen.

 

Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
Byggene til mat.nat. ligger helt sør på Nygårdshøyden. Hele Nygårdshøyden vil være i maks ti minutters gåtur unna Torgallmenningen. Det er omtrent like kort vei herfra til Danmarksplass som til Torgallmenningen, så det er også verdt å se på steder som Danmarksplass, Kronstad, Møllendal og Solheimslien.

 

Det humanistiske fakultet, Det psykologiske fakultet, og Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Disse tre fakultetene ligger midt på Nygårdshøyden. Med unntak av at Humanistisk fakultet er det første du treffer på når du kommer over Puddefjordsbroen, er det ingen steder som skiller seg ut med tanke på disse fakultetene. Hele Nygårdshøyden og Møhlenpris vil være maks ti minutter unna. Resten av sentrum vil også være en femten minutters gåtur unna.

 

Det juridiske fakultet
Jussen ligger helt nord på Nygårdshøyden, på Dragefjellet. Det er derfor veldig praktisk å bosette seg på nordre del av Nygårdshøyden eller på Møhlenpris. Resten av Nygårdshøyden, samt Nordnes og Laksevåg rundt Puddefjordsbroen, er mer praktisk enn steder i retning Danmarksplass.

 

Det medisinsk-odontologiske fakultet
Det nylig sammenslåtte fakultetet for medisin og odontologi er det eneste som ligger utenfor sentrum. Medisin, ernæring og andre helsefag ligger rett ved Haukeland Universitetssykehus, og har sin undervisning her alle studieår. Odontologi og tannpleie har egne bygg noen hundre meter nordover, på Årstadvollen. For nye odontologistudenter er det likevel verdt å merke seg at mye av undervisningen det første året skjer på Haukeland sammen med medisinerne.

De nærmeste områdene for helsefagene er Kronstad, Møllendal, Fløen, Minde og deler av Kalfaret. En hybel oppover mot Lægdene eller Landås gir også kort skolevei hit, og attpåtil nedoverbakke om morgenen.

Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet tilbyr en rekke profesjonsutdanninger, og er spredt over flere campus fra Førde i nord til Haugesund i sør. I Bergen er Høgskulen på Vestlandet lokalisert på Kronstad og i Møllendalsveien. Mange av utdanningene har undervisning både på Kronstad og i Møllendalsveien. Campus Kronstad stod klar for innflytting i 2014, og er et topp moderne bygningskompleks med en unik arkitektur. Etter planen skal både Kronstad og Møllendalsveien samlokaliseres på Kronstad i et nybygg som er tenkt å stå klar i 2020.

Danmarksplass, Kronstad, Solheimsviken og Møllendal kan være gode alternative bosted, med 10-15 minutters gangavstand til begge campus. Det er også enkelt å sykle eller ta buss hit fra Minde og utover mot Fantoft. Det kan også være verdt å merke seg at begge campus ligger langs bybanetraseen, og at bybanen stopper i relativ nærhet til både Campus Kronstad og Campus Møllendalsveien. Området fra Fløen i enden av Møllendalsveien, opp til Lægdene på Landås kan også være gode alternativer med 15-20 minutters gangavstand til begge campus. 

 

I tillegg til utdanningene på Kronstad og i Møllendalsveien, har Høgskulen på Vestlandet en dykkerutdanning i nordre del av Loddefjord, en busstur på rundt 20 minutter fra sentrum. Loddefjord at et preg av drabantby, og her finner du flere blokker og rekkehus. Loddefjord er et godt stykke utenfor byen, og dette gjenspeiles ved at leieprisene også er en del lavere enn i sentrum. Det er verdt å nevne at det er et godt kollektivtilbud fra sentrum til Loddefjord.

 

Norges Handelshøyskole

NHH ligger i Breiviken, ca fire kilometer nord for sentrum. Det er ganske flatt de første tre kilometerne utover i Sandviken, og så kommer det en lang, relativt slak bakke siste fjerdedelen. Det er bra med fortau og sykkelsti hele veien ut.
 

Det er mange busser som går denne veien. Så godt som alle ruter som går nordover mot Åsane passerer forbi skolen. Det er enklest å ta disse bussene om du bor i området rundt Bryggen eller Indre Sandviken. Bor du på f.eks. Møhlenpris eller Nygårdshøyden, må du gå gjennom sentrum for å komme til stoppestedene.

 

NHH har et aktivt miljø internt på skolen, og mange trives derfor med å bo ute i selve Breiviken. Her er det mange hybler innen gåavstand til skolen, i tillegg til SiB sine to studentbygg som også ligger like ved.

Bergen Arkitektskole

Av busser går de fleste linjene til Åsane (nordover) direkte forbi skolen, noe som betyr hyppige bussavganger i begge retninger. Det er derfor enkelt å bo i Ytre Sandviken eller lenger nord. Det er mindre praktisk å bo sør for sentrum, ettersom man da gjerne må ta buss inn til sentrum, og så bytte buss i sentrum for å komme videre.

Norsk Lærerakademi

Sandviken(kristendom, pedagogikk, interkulturell forståelse, ex.phil/ex.fac.)

Denne avdelingen av NLA ligger i Ytre Sandviken, litt over to kilometer fra sentrum. Det er under en halvtime å gå, og bare få minutter å sykle. Strekningen er for det meste flat, med slak stigning på slutten. Både Indre og Ytre Sandviken er gode bydeler å bo i for deg som skal studere her. Fjellsiden og området rundt Skansen er også bra. Da kan du følge Fjellveien bortover (med flott utsikt) og ta av ned til NLA når du kommer til Sandviken.

 

Breistein(lærerhøyskolen)
Breistein ligger landlig til omtrent seksten kilometer nord for Bergen. Det går buss fra Åsane Terminal ca hver time, og tar litt over et kvarter derfra. Til Åsane Terminal går det mange busser fra Sentrum, gjennom Sandviken. De fleste vil være avhengige av buss for å komme seg til Breistein, og det er derfor mest praktisk å bo i sentrum eller langs bussruten utover (Sandviken, Breiviken eller lengre ute). Bor du sør for byen, f.eks. rundt Danmarksplass, må du regne med å komme deg inn til Bystasjonen først og bytte der.

Kunsthøgskolen i Bergen

Kunsthøgskolen i Bergen (KHiB) har fem ulike bygg på to steder i sentrum. Kunstakademiet ligger i C. Sundts Gate et lite stykke ut på Nordnes. Resten av byggene ligger i området som heter Marken, like nord for Jernbanestasjonen. Dette gjelder avdeling for design, avdeling for spesialisert kunst, og administrasjonen. Sentrum og Nordnes vil være nærliggende områder for alle Kunsthøgskolens bygg. Ellers avhenger det av hvilket bygg det er snakk om.

Betanien Diakonale Høgskole

BDH ligger på St. Hans haugen i Fyllingsdalen, rundt fire kilometer sørvest for sentrum. Fyllingsdalen har et typisk forstadspreg med kjøpesenter og flere store boligblokker. Det går buss ut hit relativt ofte fra sentrum. Det tar 10-20 minutter, alt etter hvor mye kø det er.

Haraldsplass Diakonale Høgskole

HDS ligger noen få hundre meter fra Haukeland. De samme kommentarene som gjelder for Det Medisinsk-Odontologiske Fakultet ved Universitetet gjelder derfor også her.

BI Bergen

BI Bergen er på Campus Marineholmen. Skolen har helt nye og moderne lokaler, og ligger sentralt på Møhlenpris. Studentsenteret på høyden er bare noen minutter unna, og der er det studentkafeer, bokhandel, og SiBs treningssenter med svømmebasseng. De beste stedene å bo er på Møhlenpris, Høyden, og sentrum for øvrig. Ellers er Danmarksplass/Kronstad rett over brua for Solheimsviken, og Gyldenpris er på motsatt side av Møhlenpris med Puddefjorden i mellom. Begge stedene er i nærheten av Marineholmen.

Bydelsguide

Har du aldri vært i Bergen? Usikker på hvor det er best å bo i forhold til ditt studiested og det byen ellers har å by på? Se gjennom vår bydelsguide, spesialskrevet med tanke på studenter.

 

Breiviken

Breiviken kan sies å gå i ett med Ytre Sandviken (se punkt 2.2 nedenfor). Her ligger Norges Handelshøyskole, NHH, og det bor derfor flere studenter i dette området. Her finner du også det meste av fasiliteter. Blant annet er det flere utendørs fotballbaner, innendørs treningssenter osv. Det ligger også noen matbutikker like ved skolen.

Breiviken

Ytre Sandviken

Ytre Sandviken er like langt fra sentrum som Danmarksplass og Kronstad, men siden hele området (og veien ut hit) er fullt av hvitmalte, idylliske trehus med utsikt over byfjorden, og du ikke trenger å krysse en trafikkmaskin for å komme deg ut hit, er området regnet som penere og mer populært enn de sørlige bydelene.

 

Bebyggelsen består av enkelte blokker ytterst, en god del gamle eneboliger opp mot skoggrensen, og store mengder flotte leiligheter ved sjøkanten. Merk at de øverste husene ligger ganske høyt, og det kan være bratt å komme seg opp dit.

 

Det finnes selvsagt mer enn nok av triste kott med vinduer rett ut i bakgården her også, men i all hovedsak har (indre og ytre) Sandviken fortjent ryktet sitt som en pen og koselig bydel. Om du vil noe annet enn å sitte på verandaen og glo utover fjorden, må du imidlertid ta beina fatt. Her finner du nesten bare matbutikker, men har du bil er det praktisk å ta turen til Åsane, hvor IKEA og Åsane Storsenter ligger.

 

Det er også gode turmuligheter i Ytre Sandviken, og går du for eksempel den berømte løypen opp ”Stoltzekleiven”, som har en stigning på 315,5 meter og går over ca. 801 trappetrinn, får du kombinert en god treningsøkt med en fantastisk utsikt. Fra toppen kan du gå videre til Fløyfjellet, eller ta turen helt til Ulriken om du vil.

Ytre Sandviken

 

Nordnes

Nordnes er en rolig del av sentrum. Innslaget av barnefamilier og pensjonister er betydelig større her enn for eksempel på Nygårdshøyden. Nordøstsiden har større bygårder og blokker, mens sørvestsiden er mer preget av gamle trehus og trange smau.

Ytterst på neset ligger Nordnesparken med gode bademuligheter. Her ligger også akvariet. På toppen ligger den lille festningsparken. Nede i sørvest ligger Verftet. Kaien her er Bergens beste og mest populære badeplass. Nærmeste nabo til badeplassen er kulturhuset USF Verftet, med konserter, utstillinger, øvingsrom og byens fineste (og bortimot dyreste) utepilssted.

 

Bortsett fra Verftet, skjer det lite på Nordnes (med unntak av de få, kjærkomne solskinnsdagene når halve byen reiser utover for å bade). Det er noen få butikker og spisesteder langs veien på toppen (Klostergaten/ Haugeveien). Strandgaten går et stykke utover neset på østsiden, og har noen gode kaféer og artige butikker.

Nordnes

 

Indre Sandviken

Indre Sandviken, a.k.a. Skuteviken, er som Ytre Sandviken, bare nærmere sentrum og med mer butikker og lignende. Området ligger bak Bryggen og Fløybanens nedre stasjon, og strekker seg nordover derifra.

 

Selve Bryggen består av de mindre interessante utestedene i Bergen, samt mange suvenirbutikker. Bak de gamle bryggehusene kommer du imidlertid fort opp i koselige smau og klassisk, bergensk trehusbebyggelse. Her finnes også noen koselige kaféer og restauranter innimellom, men det tynnes fort ut; du skal ikke gå mange minuttene nordover fra Fløyen før det stort sett kun er bolighus og enkelte dagligvarebutikker.

 

Det er en del fine parker i området, og rett bak husene ligger hele Fløyfjellet som er ypperlig til turgåing. Her er det gode treningsmuligheter i friluftsliv, både for dem som liker å sykle, jogge eller gå. Bergenhus festning med Koengen og Sverresborg er også store grøntområder som ligger like ved.

 

Møhlenpris

Møhlenpris ligger på nedsiden mot Puddefjordsbroen. I likhet med Nordnes ligger dette svært nært sentrum, men det har likevel følelsen av å være en litt egen del av byen. Bebyggelsen her er stort sett bare bygårder, pent dandert i et rutete gatemønster. Noen av disse bygårdene er likevel gamle og nedslitte, og en får fort følelsen av at enkelte deler av Møhlenpris tilhører den mindre fasjonable delen av Bergen by. Befolkningen er en lett blanding av studenter, familier og eldre. Her er det stort sett rolig og lite biltrafikk, med mindre du skaffer deg hybel i noen av husene som ligger helt opptil den sterkt trafikkerte Puddefjordsbroen.

 

Det er en matbutikk her, men ellers lite næringsvirksomhet av noe slag. En stor fotballbane med nylagt kunstgress er et populært sted for mange lag og vennegjenger å trene. Nygårdsparken ligger like ovenfor Møhlenpris, og har et noe lugubert rykte, ettersom byens narkomane holder til i den øvre delen av parken. Resten av parken er imidlertid et ypperlig og vakkert oppholdssted når været gjør lesesalen lite fristende.

 

Det studentdrevne utestedet Hulen ligger i utkanten av Møhlenpris. Det gjør også Studentsenteret, som blant annet innholder restaurant, treningssenter og basseng. Studentsenteret ligger bare en spasertur opp bakken, og sentrum er bare rett over Høyden.

 

Sentrum/ Nygårdshøyden

Det meste som skjer i Bergen skjer her. Bergen sentrum er svært kompakt, og med noen få unntak er alt av utesteder, kulturinstitusjoner, offentlige institusjoner, butikker, treningssentre og så videre, i sentrum.

 

Bebyggelsen er for det meste bygårder, med en og annen blokk innimellom, og noen blokker med trehusbebyggelse her og der. Det er en del trafikk langs hovedgater som Kong Oscars gate, Lars Hilles gate og Nygårdsgaten, men særlig plagsomt blir det sjelden. De fleste gatene er enveiskjørte, har lav fartsgrense eller massevis av fartsdumper, og de tette køene kommer stort sett kun i rushtiden.

 

Sentrum er ellers dominert av de store, åpne områdene rundt Lille Lungegårdsvann og Torgallmenningen. Tidligere holdt studentene seg nesten utelukkende på sørvestsiden av Torgallmenningen, i området rundt Vaskerelven og Nygårdsgaten.

 

De siste årene har det imidlertid oppstått et veldig bra miljø med kafeer, klubber og butikker i området rundt Kong Oscars gate og Skostredet, like bak Fisketorget, og dette området har blitt mer og mer populært. Det koselige trehusområdet Marken er en småbyoase midt i sentrum. Her finner du hyggelige kaféer og trivelige små butikker. Marken grenser også til togstasjonen, biblioteket og bussterminalen/kjøpesenteret ”Bystasjonen” (som dermed ligger på motsatt side av Lille Lungegårdsvann i forhold til Torgallmenningen).

 

Nygårdshøyden eller Høyden er et begrep i Bergen. Mesteparten av Universitetet ligger her, og de fleste studentene studerer dermed her. Mange studenter foretrekker derfor også å bo her, og kommunen og lokale velforeninger bekymrer seg (ikke helt uten grunn) for ting som hybelifisering og studentghetto. Sjansen for at naboen har nachspiel på en ukedag er nok statistisk større på Nygårdshøyden enn i andre bydeler, men det er i det store og hele et rolig og fint strøk. Det har fine uteområder som Nygårdsparken, Muséhagen og området rundt Johanneskirken. Biltrafikken er minimal.

 

Fjellsiden/Kalfaret

Dette har tradisjonelt vært det pene strøket i Bergen. Her kan man ha villa med stor garasje og rosebed, nesten midt i sentrum. Det finnes en del hybler også i dette området, da gjerne lofts- og kjellerleiligheter leid ut av privatpersoner, eller hele hus som har blitt omseksjonert til kollektiv.

 

Fjellsiden og Kalfaret
Fjellsiden og Kalfaret

Nederst i Kalfaret er det bare en slak nedoverbakke til sentrum. Opp til steder som Skansen og Starefossen er det bratt og høyt. Det kan se kort ut i luftlinje, men kan ta lang tid å gå. Her er det til gjengjeld enkelt å komme seg til fjells for den glade turgåer. Med unntak av gjennomfartsåren Kalfarveien/Kalvedalsveien, er det lite trafikk, rolige strøk, og nydelig utsikt over byen.

 

Det finnes et par små dagligvarebutikker oppe i Fjellsiden, men utenom det må du komme deg til sentrum for alle andre aktiviteter enn turer på Fløyen. Det er kun én buss som går oppover i Fjellsiden, til Starefossen. Skal du til Skansen, er det mulig å ta Fløybanen.

 

Damsgård/Gyldenpris

På andre siden av Puddefjorden ligger et hybelområde. Det er akkurat langt nok unna sentrumskjernen til å være en smule billigere, men samtidig mer enn nærme nok til å gå inn. Et poeng her er å beregne avstanden til Puddefjordsbroen. Kommer man for langt utover fjorden mot Laksevåg, eller innover mot Danmarksplass, blir det fort litt lengre å gå. Området ligger litt i skyggesiden av fjellene (med unntak av morgensolen), og var før i tiden en ganske lite fasjonabel bydel.

 

I dag er det imidlertid ingenting å si på stedet. Det er for det meste større og mindre blokker her, og en del leilighetshus. Det er få butikker, spesielt på Gyldenpris, så det kan bli et stykke å bære melken hjem.

 

Det er et stykke bort til Fløyen og de andre fjellene herfra, men Løvstakken har også svært fint turterreng hvor du har en fantastisk utsikt fra toppen. Området helt nede langs fjorden er for tiden under opprustning.

 

Laksevåg

Dersom du krysser Puddefjordsbroen og fortsetter til høyre og bort fra Gyldenpris, kommer du til Laksevåg. Her ligger for det meste trehusbebyggelse, men også noe industri nede ved fjorden. I motsatt retning går det bratt oppover mot de tre fjellene Damsgård, Lyderhorn og Løvstakken. Selv om de er noen av de laveste fjellene i Bergen, gir de gode turmuligheter. På Laksevåg finner du også Laksevåg senter, med over 30 butikker fordelt på fem etasjer. Bortsett fra dette er det relativt få butikker på Laksevåg.

 

Ellers er det lite som skjer på Laksevåg. Det kan føles noe usentralt å bo her dersom du for eksempel skal studere medisin ved Haukeland sykehus eller økonomi på NHH.

 

Danmarksplass/Kronstad

Vestlandets største trafikkryss, Danmarksplass, har et muligens litt ufortjent dårlig rykte. Ja, det er mye trafikk langs hovedveiene her, og ja, det er få koselige parker og villaer med store hager. Det er likevel et ganske populært hybelområde, hovedsakelig fordi du får større boltreplass for færre lånekassekroner. Men du må være forberedt på en god del støy dersom du finner bolig like ved selve trafikkmaskinen.

 

Danmakrsplass og Kronstad
Danmakrsplass og Kronstad

Danmarksplass er det eneste området som kommer i nærheten av å være en selvstendig bydel utenfor sentrum. Det har et par spisesteder, treningssenter, store dagligvarebutikker og til og med et postkontor.

 

Området øst for hovedveien (Kronstad) har tradisjonelt blitt regnet som finere enn det som ligger i vest (Solheimslien), uten at det utgjør noen særlig forskjell for deg som student. Turområdene på Ulriken og spesielt Løvstakken ligger i nærheten.

 

Selv om det er ca 15-30 minutter gange til Torgallmenningen (avhengig av hvor du bor på Danmarksplass), er det gode bussforbindelser her som gjør det lett å komme seg til og fra. Bybanen stopper også her.

 

Møllendal/Fløen

Klemt inn mellom Ulriken og Store Lungegårdsvann ligger Møllendal og Fløen. Ikke helt utenfor byen, men ikke helt i byen heller. Her er en lett miks av rekkehus, blokker og eneboliger. Det er rolig og fint så lenge du holder deg i trygg avstand fra toglinjen og Årstadveien.

 

Med unntak av den fine stripen langs Store Lungegårdsvann inn mot sentrum, er det ingen egentlige parker her, men noen fine grøntområder likevel. Området opp mot Svartediket har

kort vei til en flott grusvei innover langs vannet.

 

Den eneste offentlige transporten her er bussene som går i Årstadveien. Det finnes to dagligvarebutikker, men ellers ingen handlemuligheter.

 

I 2013 ble 727 nye studentboliger ferdigstilt på Grønneviksøren, som ligger flott til ved utløpet til Store Lungårdsvann.

 

Minde/Solheimslien

Dette er et stort og variert område rundt 15-20 minutters gange sørover fra Danmarksplass. Nederst i dalen, langs Fjøsangerveien og Inndalsveien, er det en god del eksos, støv, industri og andre utriveligheter. Oppover på hver side, mot henholdsvis Løvstakken og Ulriken, er det imidlertid ganske bra, med for eksempel flotte parkanlegg i området rundt Brann Stadion.

 

Det er ikke en overflod av hybler her, men til gjengjeld en mulighet for å bo billigere og større enn i sentrum. Det er heller ikke noe videre utelivs-, kultur- eller handletilbud i umiddelbar nærhet. Melk og brød får du nok enklest tak i på Danmarksplass.

Minde og Solheimslien

 

Landås/Lægdene

Disse to områdene ligger et stykke opp i lien under Ulriken. På grunn av avstand og oppoverbakke er man stort sett avhengig av busskort (eller en voldsom sykkelglede) når man bor her. Stedene er særlig aktuelle for sykepleie- og lærerstudenter, ettersom skolene deres ligger her. Det er mye grøntområder her, og Ulriksområdet ligger like ved.

 

Som med så mange andre bydeler, er handelstilbudet her noe begrenset. Dagligvarer finnes, samt enkelte tjenester, som for eksempel frisør og lignende, nederst på Landås. Landås har gode bussforbindelser til sentrum, og har god sykkelsti hele veien.

 

Fantoft

Fantoft
Fantoft

På Fantoft ligger SiB sitt største anlegg med studentboliger. Det er hjem for omkring 1300 studenter, og ligger i Fantoftveien, omkring syv km sør for Bergen sentrum. Studentbyen på Fantoft er bygget i 1969–1972, og er blant annet kjent for sitt internasjonale miljø, da mange av utvekslingsstudentene i Bergen bor her. Her bor også mange studenter som har barn.

 

Selv om Fantoft ligger et godt stykke unna sentrum og de forskjellige fakultetene, er det gode bussforbindelser ned til byen. Bybanen stopper på Fantoft, og tar deg til Byparken midt i sentrum av Bergen på 20 minutter. Det er også sykkelsti nesten hele veien.

 

På Fantoft finner du det du trenger av matvarebutikker, treningsanlegg og lignende. Her ligger et av Studentskipnadens treningssentre, som blant annet har to klatrevegger og et buldrerom. Andre butikker derimot er det lite av på Fantoft.

* Det tas forbehold om at noen av bildene i boligguiden kan være unøyaktige.